Bang!

Ik word veel gebeld, maar zeer zelden komt het tot een afspraak. Hoe dat komt? Sommige bellers zijn zo bang, dat ik er gewoon bang van word.

Ze zijn bang om hun echte naam te noemen, bang om hun telefoonnummer te laten zien, bang dat ik terug bel, bang om hun baan te verliezen, of nog erger; hun vrouw of vriendin! Bang voor 'sporen', bang voor mannen in de kast, bang voor camera's, bang om hun auto voor de deur te parkeren, bang om gezien te worden, bang om doorzien te worden, bang om te voelen, bang voor mij.

Bang voor ALLES waar ze naar zeggen te verlangen.

Dat is toch vreemd, vindt u niet? Zeker omdat ik dat soort wantrouwen naar hen toe nooit mag hebben. Als ik vraagtekens zet bij al die angsten, dan wordt mij verweten achterdochtig te zijn. Ik moet gewoon mijn adres geven en een wildvreemde mijnheer met allerlei enge gedachten en verkeerde aannames welkom heten in mijn huis.

Waarom zou dat zijn? Ik heb me dat vaak afgevraagd. Maar als ik dit soort vragen aan de desbetreffende mannen stel, worden ze boos en krijg ik geen antwoord, terwijl ik echt oprecht geïnteresseerd ben in de antwoorden. De vraag ; "Waarom moet ik respect voor jou opbrengen, terwijl jij totaal geen respect hebt voor mij?" wordt afgedaan als gezeur. Het komt erop neer dat zij veel meer te verliezen hebben dan ik en dat ik dat moet respecteren.

Ik respecteer veel, maar respect opbrengen voor iemand die geen respect voor mij heeft, dat gaat me iets te ver. Ik weet dat heel veel zaken met projectie te maken hebben, dus hoe banger iemand is, hoe voorzichtiger ik word. Wat me opvalt is dat ik dan heel vaak "verbitterd" genoemd word, wat natuurlijk weer alles met hun eigen verbittering te maken heeft, omdat ze maar niet vinden wat ze zoeken en omdat ze niet begrijpen dat er TWEE voor nodig zijn om het ultieme te kunnen bereiken.

Want hoe kan ik jou vertrouwen als je mij niet vertrouwt en waarom zou ik daar moeite voor doen?

Reacties zijn welkom.

Meesteres Misty

2 reacties op “Bang!”

  1. Heel goed belicht, er wordt door mannen blijkbaar eenzijdig gekeken en dat is best raar. Zo kan er ook nooit iets opgebouwd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.