Commercieel

Wat me nou laatst toch weer overkwam! Ik haalde mijn auto op uit de garage na een kleine beurt, krijg ik een rekening gepresenteerd! "U bent een faker!" zei ik tegen de garagehouder."Ik zie dat u uw werk met plezier doet en u lijkt niets heerlijker te vinden dan aan auto's te sleutelen. Op dat grote reclamebord daar staat te lezen; "JANSEN,SLEUTELEN MET PLEZIER" en nu moet ik daarvoor betalen? Belachelijk! Wat een commercieel bedrijf zeg!" Nou, jullie begrijpen natuurlijk wel dat ze mij daar nooit meer zien! Ik ga nu naar garagebedrijf "Snel klaar." Ze hebben nooit tijd voor een praatje of een kopje koffie en ze zien me liever gaan dan komen, maar het is tenminste wel duidelijk; Hier gaat het om het geld!

En niet alleen garagehouders zijn zo geldbelust hoor,wat dacht je van schoenenverkopers? Ik ging laatst schoenen passen en je kon gewoon zien dat de verkoper lol had in wat hij deed. Op zijn knieën zat hij voor me om me te helpen ze aan en uit te trekken en werkelijk geen moeite was hem te veel. Ik zocht twee paar uit en ja hoor,ik kreeg een rekening! Dat hij super zijn best voor mij had gedaan,zich uit de naad had gesjouwd met dozen, dat vind ik niet meer dan normaal. Hij vond het toch zo leuk om te doen,dat had hij me zelf verteld. Fake-schoenenverkoper! Tttssss, het was gewoon een commercieel mannetje wat geld probeert te verdienen aan vrouwen met een schoenen-fetisj!

Laatst had ik een bloemstuk nodig voor een uitvaart. Zelfs die lui durfden daar gewoon geld voor te vragen, en niet zo weinig ook! Het zou toch veel logischer zijn als ze je zo'n stukje gewoon mee zouden geven, uit medeleven, zeg maar?

En nu ik erop ga letten, waar ik ook kom, bij de bakker,de supermarkt, de modezaak, de kapper, de bioscoop, de sportschool,de dierenwinkel, de sauna, de coffeeshop, de fysiotherapeut, de boekwinkel, het theater, het restaurant, het zwembad, het hotel, de masseur,de autodealer, de Kama Sutra beurs, het concert, de trein, de bus en de tram, het vliegtuig, het tankstation, de huisarts, de werkster, de loodgieter, de makelaar,de tandarts, enzovoort. Ze willen allemaal geld zien. Niet één die iets zomaar weg geeft of die iets gewoon uit liefde doet.

En niemand die daarover zeurt wat mij ,eerlijk gezegd, een beetje bevreemdt.

Want ik vind het beschamend dat mensen die werken, daarvoor geld willen ontvangen. Echt waar!
En ik vind het top als je baas vindt dat je best wat minder kan vragen, want je vindt het toch leuk om te doen?
Dan mag hij je ook best wat minder betalen ervoor.

Wat zeg je nou? Werkt het niet op die manier?

Je bent juist méér waard omdat je zo je best voor hem doet, je netjes kleedt, zoals hij dat graag ziet, je nooit op de klok kijkt,
omdat je gewoon de tijd vergeet als je zo lekker voor 'm bezig bent en het werkelijk leuk vindt om te doen?

Ja, zo kan je het natuurlijk ook bekijken....

Meesteres Misty

2 reacties op “Commercieel”

  1. Tja en wat de denken van de tandarts…. Die weet vaak ook van wanten als het op pijnlijke zaken aankomt. En kost op de koop toe nog eens een gods vermogen.
    Wat mij betreft mag elke meesteres rijkelijk beloond worden in per direct in het basispakket.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.