Diepgang

Is mijn nieuwsgierigheid naar jullie verdwenen omdat mijn telefoon nooit meer aan staat? Natuurlijk niet. Mijn telefoon staat uit om teleurstelling te voorkomen. Mijn teleurstelling, voor alle duidelijkheid.

Want als iemand mij belt om te vertellen dat hij de site mooi vindt en van de verhalen geniet, dan is dat altijd leuk om te horen. Minder leuk vind ik het om te horen dat iemand "een beetje nat geworden is van mijn foto's". De voorstelling die ik me daarbij maak is niet geil, ik zie dan iets zachts en lekkend's voor mijn geestesoog verschijnen, terwijl ik me liever iets hards en kloppend's voorstel.

Want waarom zou ik met een slap aftreksel genoegen moeten nemen, als mijn voorkeur elders ligt? Dat doen jullie ook niet, toch? Het moet er lekker uitzien, een fijne stem hebben en echt geil zijn, anders werkt het niet . Zal ik jullie een geheimpje verklappen? Andersom werkt het precies zo!

Een zwak stemmetje wekt bij mij geen lust op. De man die zegt 'op zijn knietjes te zitten, met een hol ruggetje', daar heb ik een beeld bij en dat is niet het beeld wat ik graag voor ogen heb. Wat ik voor ogen heb, dat zijn mannen die hun onderdanigheid met enige zelfspot kunnen bezien. Rationele mannen, die ook best een beetje mogen twijfelen aan mij. Graag! Ik houd van uitdagingen en niets is mooier dan om je daar te brengen waar je nog nooit eerder was en de verbazing in je ogen te zien.

En misschien zie jij mijn verbazing ook, want ik ben niet blasé en kan nog steeds verwondering voelen bij wat ik doe, wat ik teweeg breng en wat de ander bij MIJ teweeg brengt, als hij begrijpt waarvoor ik sta. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg, dus zal ik deze keer niet meer woorden gebruiken dan dat ik nodig acht om je aandacht te trekken en misschien mijn telefoon weer eens gewoon aan te kunnen zetten, voor een gesprek met wat diepgang...

Mocht dat laatste woord toch gelijk weer wat bloedlichaampjes doen zwellen, neem dan eerst even een koude douche voordat je me belt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.