Huishoudslaaf

Mijn vriendin was op visite. Speurend liep ze door mijn huis, kleine lokgeluidjes makend met haar tong.
“Wat zoek je nou?!” vroeg ik geïrriteerd. “Hoertje en Sir Stephen, (mijn katten) zitten buiten hoor!”

“Ik zoek ‘j’,” zei mijn vriendin.
Ik schoot in de lach. “Meid”, zei ik, “ ‘j’ heeft maanden geleden al ontslag genomen!”
“Ontslag genomen?” Mijn vriendin was duidelijk verbijsterd. “Kan een huishoudslaaf zomaar ontslag nemen?”
“Het blijkt”, zei ik droog.

En ik vertelde haar hoe ik die laatste dag nog een sms-je van hem had ontvangen, waarin hij vertelde hoe blij hij was, en hoe dankbaar dat hij mij mocht dienen. Maar toen ik hem later belde, begon hij plotseling over ‘schuldgevoel naar zijn vriendin.’
“Dan moeten we het hier verder maar bij laten”, had ik gezegd. “Dat is goed”, had hij geantwoord. Ik had de verbinding verbroken en nooit meer iets van hem gehoord.

Mijn vriendin vloekte!
“Hé!” zei ik, let op je woorden!” Maar ik begreep haar wel. Ik had ook gevloekt! Want hij was leuk, en zij en ik hadden samen een hele avond met en van hem genoten! Zij was komen eten, en hij mocht ons bedienen. Voor elk sigaretje wat we opstaken riepen we hem uit de keuken en tijdens het eten hadden wij hem een striptease laten doen, waarbij we het hadden vermeden om elkaar aan te kijken, omdat hij het zo klungelig deed!
Maar hij was lief, daar waren we het beiden over eens. “Ander kapsel, ander brilletje, en het is nog een stuk ook!” fluisterde ze in mijn oor, terwijl ze met duidelijk ontzag naar een ander stuk van hem keek!

En na het eten hadden we hem mee naar de kelder genomen, omdat ik mijn nieuwe Violet Wand even uit wilde proberen. Ook daar hebben we nog vreselijk lol gehad, omdat ik het riempje van de elektro niet om zijn ballen kreeg! Dat geloofde mijn vriendin natuurlijk niet! “Laat mij maar even”, had ze gezegd, maar zelfs haar lukte het niet!

Kortom; We waren in veel opzichten onder de indruk!

“Mis je hem niet?” vroeg ze.
“Natuurlijk wel!” zei ik. “Niet alleen was hij aangenaam gezelschap, hij werkte ook écht. Zelfs als ik er niet was. Het maakte niet uit. Dat hij mocht dienen, daar ging het om. Hij leverde altijd keurig zijn autosleutels en telefoon in voordat hij aan het werk ging. Ik was oprecht blij met hem!”

“De volgende laat je betalen!”, zei mijn vriendin streng.
“Ben jij gek!”zei ik, “ze werken er toch voor?”
“Dat klopt, maar je laat ze toch betalen! Aan het eind van het jaar krijgen ze het geld dan terug. Dat werkt beter dan een contract, geloof mij!”
“Daar zat wat in., maar het idee dat een slaaf bij mij blijft voor het geld?”
Nee, dan neem ik liever gewoon een werkster!

1 reactie op “Huishoudslaaf”

  1. Gaaf verhaal!! En heel herkenbaar. Ben al 32 jaar dienstmeid en heb tientallen Meesteressen mogen dienen. ik blijf het heerlijk vinden, het dienen van een mooie strenge Dame zoals U.

    Slaafse groetjes,
    dienstmeid geesje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.