Is het “beroep” Meesteres aan het uitsterven” ?

IS HET BEROEP MEESTERES AAN HET UITSTERVEN?

Bijna onzichtbaar voltrekt zich in Nederland een ramp voor liefhebbers op het gebied van dominantie en onderdanigheid. Terwijl alle ogen gericht zijn op de problematiek rondom asielzoekers en asielzoekerscentra, is de landelijke en vooral de plaatselijke politiek bezig met het opstellen van nog meer regeltjes om het werk van commerciële meesteressen en clubs onmogelijk te maken. Aan de ene kant wil de (lokale) overheid het werken van vrouwen onder dwang de kop indrukken, maar in de meeste gevallen is er bij de commerciële meesteressen geen enkele sprake van dwang (door een pooier op de achtergrond).

Eerder omgekeerd: de klant ondergaat en ondervindt de dwang, de macht in het spel, wanneer hij (of zij) zich aan de meesteres onderwerpt. Maar voor de wetgever staat een meesteres gelijk aan een prostituee, omdat ze in de ogen van de wetgever met haar lichaam haar geld verdient. Het is zonder meer waar, dat de klassieke dominantie nog maar in weinig studio’s wordt aangeboden. In veel SM studio’s hoort het vleselijke genot er tegenwoordig gewoon bij…. En door de sociale media, die het legen van contact heel gemakkelijk maar ook heel oppervlakkig en vluchtig hebben gemaakt, hebben veel vermeende SM-liefhebbers ook een totaal verkeerd beeld van BDSM gekregen. Dat zag ik op de laatste KamaSutrabeurs eind januari in Utrecht. Veel nieuwsgierige jongeren, gehuld in leer en lak, een enkeling zelfs in rubber trokken langs de vele stands… en keken hun ogen uit. Menigeen kocht touw, een zweepje, wat klemmetjes en dan thuis maar experimenteren. Elkaar vastbinden en verwennen. Soms bevalt dat, soms loopt het op een totale afknapper uit. Een enkeling wil meer en zoekt dan naar een meesteres. In sommige gevallen mondt dat uit in een echt bezoek aan een studio…. Maar dan?

Hoe gedraagt men zich tegenover een Meesteres. En wat zijn de grenzen? Komt er wel of geen seks bij kijken? Wat wil je zelf? Wat wil de Meesteres, En hoe krijg je duidelijkheid op dat vlak?

Me dunkt dat je als bezoeker aan een studio of een Meesteres zelf heel duidelijk moet zijn over wat je wil en verwacht, maar je zult ook moeten accepteren dat je te gast bent – ook al betaal je voor een bepaalde dienst. Oriënteer je vooraf, probeer je gevoelens te plaatsen en realiseer je ook, dat een Meesteres met een studio vaak heel veel geld heeft geïnvesteerd in al het materiaal dat ze gebruikt om het jou naar je zin te maken. Een beetje een rubber pak kost al gauw een paar honderd euro, en wat dacht je van al die boeien, maskers, musketons en zelfs touwen. Om nog maar te zwijgen over het kruis aan de muur, het bondagebed en (in de meeste gevallen) de huur van het pand.

Vreemd is, dat de overheid de laatste maanden juist op gerenommeerde M-studio’s de jacht heeft geopend. Invallen met veel machtsvertoon, zelfingenomen ambtenaren en valse beschuldigingen die men dan zelf moet weerleggen om zich voor de zoveelste keer vrij te pleiten. Niet verwonderlijk dat steeds meer Meesteressen en studio’s de zweep aan de wilgen hangen of van het toneel verdwijnen. Terwijl ze juist zo gemotiveerd zijn, aan alle eisen en voorwaarden voldoen, veilig bezig zijn.

Kennelijk vindt de SM-er anno 2016 het makkelijker om via sociale media contacten te leggen met huiskamer-meesteressen, die soms voor een ouderwets “geeltje” voor genot met een happy end zorgen. En dat alles buiten het zicht van de ijverige ambtenaren, die niet verder kijken dan hun neus lang is en ook de dames met 06-nummers hun gang laten gaan. En zo gaat langzamerhand een beroepsgroep ten onder aan regelzucht van figuren, die hoegenaamd zelf nooit vreemd gaan… en mocht dat wel het geval zijn, dan misgunnen ze anderen het genoegen. Hoe dank ook, het is een feit dat er in heel Nederland minder en minder commerciële Meesteressen actief zijn – en de echte SM-er kan nog maar bij een handvol studio’s terecht of moet noodgedwongen zijn heil zoeken over de grens in onze buurlanden. Een eigenaardige ontwikkeling in een ooit zo liberaal en vooruitstrevend land…

Bert Wibo

Uitgever Massad http://massad.com

Massad 9

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.