IS HET DUIDELIJK?

Een vrouw wordt, wanneer ze duidelijk aangeeft wat ze wel en niet verlangt van een man, al snel beticht van “geestelijke problemen” en “issues”. Mannen hebben daar gelukkig zelf nooit last van, dat vind ik fijn voor ze.

Als ik een weduwe zou zijn, dan zou ik straffeloos mogen vergelijken. Er zou zelfs begrip zijn. Want degene die er niet meer is, was ongetwijfeld perfect, daar wordt nooit aan getwijfeld. Dus is het logisch dat je met zo’n man vergeleken wordt en je best moet doen om minstens net zo perfect te worden. Niemand die mij zou durven verwijten dat ik issues of geestelijke problemen zou hebben. Van de doden niets dan goeds.

Ben je geen weduwe of weduwnaar, maar heb je wel een droomrelatie gehad, dan telt dat niet mee. Het is uit en niet voor niets, wordt er dan gedacht. Onzin natuurlijk. Een relatie kan dan wel over zijn, maar de mooie herinneringen en de liefde wis je niet zomaar even uit. Had je ooit de perfecte slaaf, minnaar of vriend, of in jullie geval; Meesteres, minnares of vriendin, dan hoef ik je niks uit te leggen, jij begrijpt mij wel. Je blijft altijd op zoek naar dat stukje perfectie wat je ooit gekend hebt. Logisch en ook niks mis mee.

Dus als iemand mij benaderd, hoop ik altijd stiekem dat hij een klein beetje lijkt op de man waar ik jarenlang gelukkig mee geweest ben, een man die mij altijd weer wist te verrassen. Een man die nooit over een vuilniszak heen zou stappen als die in de gang stond. Nou lijkt dat laatste voorbeeld een futiliteit , maar is dat nou juist niet waar het in het leven om draait; kleine dingen? Vroeger kon je een deur openhouden, een jas aannemen of een stoel aanschuiven, dan was je al goed bezig als man, tegenwoordig wordt er meer verwacht.

Zoals een lief kaartje , een berichtje dat ik niet hoef te koken omdat er straks Sushi bezorgd gaat worden, een bloemetje, een openhartige e-mail, of een boek, waarvan je denkt dat ik het mooi zou vinden. Ik heb geen whislist, daar geloof ik niet in. Ik vind dat ook altijd een beetje armoedig, alsof ik mijn eigen schoenen niet kan betalen. En een man zou geen lijstjes nodig moeten hebben om te weten hoe hij een vrouw moet verrassen.

Want als je niet weet wat iemand mooi, leuk of lekker vindt, dan ben je niet echt geïnteresseerd in de persoon. Dan gaat het om jouw fantasieën die waar gemaakt dienen te worden. Niks mis mee. Heel erg menselijk zelfs. Maar probeer wel beschaafd te blijven wanneer de ander dat doorziet. Gratis seks en SM dat is waar men, in de meeste gevallen, naar op zoek is. Dat weet ik best. En dat mag. Maar dan zoek je eigenlijk dus gewoon een relatie.

Nee, natuurlijk niet. Dat is niet de bedoeling! Precies. Kijk, dat is duidelijk! Dus alstublieft, probeer dan ook niet onder valse voorwendselen binnen te komen. Zoek je een gratis Meesteres, maak dat dan gelijk in de eerste regel al even duidelijk en doe je niet voor als een aardige “vriend” om daarna lelijk te gaan omdat ik niet aan je verwachtingen wens te voldoen.

Als ik zin heb in een massage ga ik ook niet eerst de masseur verleiden in de hoop dat hij het gratis doet en als ik een Gigolo bestel, dan betaal ik die gewoon. Waarom zou die man het gratis moeten doen met mij? Ik wil iets van hém. Hij zou waarschijnlijk hard in de lach schieten als ik zou zeggen dat het dan niet “echt” is als ik ervoor betaal. Dat zie ik toch wel, dat het echt is?

Dus…

Kom de trap voor me stofzuigen, de vuilniszak buiten zetten, haal boodschappen, maak je nuttig, als je echt zo dienstbaar bent als je zegt. Ik beloof dat ik op veilige afstand toe zal kijken en zal genieten van je inzet. Dat doe ik, net als jij, voor niks. Anders is het niet echt.

1 reactie op “IS HET DUIDELIJK?”

  1. Prachtig geschreven!
    Kan ik zo van genieten 😉
    Wanneer worden de verhalen gebundeld en uitgegeven? 😛

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.