Onzekere mannen

Sinds ik het boek ‘Nouveau Fuck’ van Stella Bergsma gelezen heb, zijn mij een paar zaken opgevallen;

Een zelfverzekerde man wordt bewonderd, een zelfverzekerde vrouw is “een beetje te overtuigd van zichzelf”.

Een man wordt gewoon boos als je iets doms zegt, een vrouw ‘raakt van streek”.

Een man die van snelle wagens, oesters en goede wijn zegt te houden, dat is een man met smaak. Een vrouw die van dezelfde dingen houdt is een verwend kreng en een decadent wijf.

Hoe komt dat toch jongens? Waarom maakt het sommige mannen zo onzeker als een vrouw aangeeft dezelfde voorkeuren te hebben als zij? Als Piet jou vertelt dat hij een schitterende Mercedes heeft gekocht, antwoordt jij dan dat het voor jou niet hoeft, dat jij meer een “down to earth type” bent en vindt dat een Fiat ook prima volstaat? Natuurlijk doe jij dat niet! Piet zou zomaar kunnen denken dat je jaloers bent. Nee, Je slaat hem op zijn schouder en feliciteert hem met zijn aankoop. Die Piet! Die doet het goed zeg!

Een vrouw die in een nieuwe Mercedes rijdt, rijdt vast in de auto van haar vriendje, dat wordt vaak gedacht. Dat komt omdat als er twee wagens voor de deur staan, de man meestal in de grootste rijdt. Waarom? Geen idee. Is hij belangrijker? Natuurlijk niet! Maar het vrouwtje heeft niet zoveel met auto’s, vandaar. Dat is meer een mannen dingetje.

Het is een beetje hetzelfde idee als dat sommige mannen ervan overtuigd zijn dat hun vrouw nooit vreemd zal gaan. Dat zou ze nooit doen, zeggen ze, volledig overtuigd van zichzelf. Moeder de vrouw heeft niks met seks.

Nee, niet met hem, dat klopt.

Wel met de buurman die vijftien jaar jonger is dan zij, en die haar een beest in bed vindt! Wat ze inderdaad ook is, zolang ze niet beteugeld wordt door een man die bang is dat de buren haar kunnen horen.

Want veel mannen zijn nogal overtuigd van zichzelf als minnaar, al zijn ze inmiddels de vijftig ruim gepasseerd en nog nooit in hun leven een keer wakker gepijpt. Want ja, vrouwen die dat soort dingen bij je doen, dat zijn sletten. En de meeste mannen willen nou eenmaal een beschaafd vrouwtje, ongevaarlijk, liefst monogaam die, als het even kan, ook nog genegen is om af en toe hoge laarzen voor hem aan te trekken en met een zweepje wat speelse tikjes uit te delen. Maar alleen als HIJ dat zegt! Niet uit zichzelf. Stel je voor dat ze het te leuk gaat vinden en een Meesteres wil worden!

Dat dit soort “heren” mij aanschrijven, verbaasd me dan ook telkens weer.
Alles aan mij lijkt hen te irriteren, ik ben te zelfbewust, te vrijgevochten, te arrogant, ik vind oesters lekker, ik houd van mooie auto’s, ik ben dol op jongere mannen en oh, nog erger; ik lees boeken! Dat is inderdaad heel eng voor mensen die zelf niet van lezen houden en mij dus benaderen zonder de gebruiksaanwijzing eerst bestudeerd te hebben en iedereen weet toch dat dat heel gevaarlijk is om dat niet te doen.

Dus als je geen armpje durft te drukken met een vrouw en al omvalt als ze blaast, als je de verveling probeert te verdrijven omdat je nu even niemand hebt en de deur niet uit kan, sla mij dan alstublieft over? Beloof je dat?

Dank je wel!

En jij, ja jij! die heel hard moet lachen om dit verhaal, mail me!!! 😋

Meesteres Misty

1 reactie op “Onzekere mannen”

  1. Alleen diegene houdt echt van je tegenover wie je je superioriteit kunt tonen zonder dat het zijn gevoel van eigenwaarde kwetst of zijn rancune oproept.
    Of zoiets

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.